Bon cop de falç

 

BON COP DE FALÇ

PREMI NESTOR LUJÁN 2011

Andreu González

Ramón Gasch

                                                  

Argument contraportada:

El 1640 les terres catalanes viuen de ple els abusos del rei de Castella per la seva guerra contra la corona francesa.< Per ordre d’un oficial cuirasser castellà, el mas de can Martí allotja uns soldats, un fet que desencadena una sèrie d’esdeveniments funestos. En defensa pròpia, el jove hereu, en Joan Martí, mata dos cuirassers que han provocat la mort de la seva promesa, la Maria. Mentre el jove es veu forçat a ocultar-se, els militars calen foc a la masia i maltracten la seva família. Poc després, esclata la Guerra dels Segadors, amb l’aliança francocatalana contra Felip IV.
Obligat a fugir a Barcelona, en Joan hi crea una milícia que arriba a ser respectada per les seves accions arriscades fora de la ciutat, com en el sagnant setge castellà de Cambrils, fins al punt que el braç militar de la Generalitat reclama la seva ajuda per contribuir a la defensa de la capital catalana en l’imminent atac de l’exèrcit enemic. Però al jove sobretot el mou el desig de venjança contra l’oficial que ha pertorbat la pau del seu mas.

 

 

 

Comentaris

La veritat és que em va agradar molt i és molt ràpid de llegir. Continuanment l'argument és interessant. Us el recomano.

 

By Eduard
imatge de amicsillesbelles

M'ha agradat molt, és un llibre de constant lluita per la subsistència.

By amicsillesbelles